degerrit's blog

Lancering urbanite.be 4.0!

Ik heb urbanite.be in een nieuw jasje gestoken, en eens goed gerommeld aan de interne organen ;-). Ik ben er meer dan drie maanden mee bezig geweest, maar de functionaliteit en hopelijk ook de gebruiksvriendelijkheid zouden er stevig op vooruit gegaan moeten zijn met deze grote update. Hiermee heb ik eigenlijk eindelijk geimplementeerd wat al jaren om mijn to-do lijstje stond. (1) (2)

Centrale en makkelijke authenticatie is de belangrijkste verbetering waarnaar ik gestreefd heb. Als je nu inlogt in de website heb je, afhankelijk van je permissies, ook toegang tot de foto's en andere beveiligde delen - zonder opnieuw te moeten inloggen! Vanaf nu zullen sommige blog posts om privacy redenen ook niet langer zichtbaar zijn voor niet-ingelogde gebruikers.

Als je dus van alles op de hoogte wilt blijven - vraag dan een login aan! Klik hiervoor op nieuwe account aanmaken links in de menubalk.

Ubuntu 9.04 countdown timer

Ubuntu 9.04 - Coming soon

Spam voorkomen via tijdelijke emailadressen

Ik gebruik het zelf al enkele jaren, maar heb er blijkbaar nog nooit over geblogt... Bij deze laat ik jullie ook kennis maken met mijn geheim wapen tegen (nieuwe) spam in mijn mailbox, Spamgourmet (en enkele concurrenten).

Deze gratis diensten helpen je doordat je niet meer bang hoeft te zijn om een emailadres op te geven op bijv. een forum of zo. Voor webmasters van domeinen is het een ander verhaal, die zien je misschien niet zo graag komen (vermits ze je echt emailadres niet te weten komen).

Calabash Music en Mondomix - een online wereldmuziekwinkel

Voor de liefhebbers: Calabash Music, de online wereldmuziekwinkel waar ik hier over schreef, gaat samen met Mondomix. Leuke nieuwigheid is dat je een album kunt kopen voor € 9.99, bij Calabash moest je nog per track betalen als ik me niet vergis.

Teken de petitie - stop software patents in Europe 2008-2009

stopsoftwarepatents.eu petition banner

... en met het oog op de Europese verkiezingen volgend jaar nog eens een link naar een recent rapport van Vlaamse Europarlementsleden m.b.t. hun stemgedrag bij de "IPRED2" richtlijn (wat relevantie heeft in de softwarepatentenkwestie door het criminaliseren van bepaalde software en softwareontwikkeling).

Ubuntu 7.10 countdown timer

Soma FM

Het wordt tijd dat ik eens reclame maak voor de straffe internetradio SomaFM. Mijn favorieten zijn Groove Salad, en de laatste tijd luister ik vaker ook naar Secret Agent. Veelal "onbekende" artiesten, hoewel je ook wel zaken van Hooverphonic of Boards of Canada hoort.

SomaFM independent internet radio

GeoWorks nog eens uitproberen

| |

Bij onze Philips 386 die we in 1991 gekocht hebben zat MS-DOS 5, en omdat Windows 3.0 toen bijlange nog niet zo gebruiksvriendelijk was als 95 of XP nu (3.1 was nog niet uit) zat er het uitstekende pakket GeoWorks bij, versie 1.2 denk ik. Vandaag vond ik mijn diskettes terug (ik had vorig weekend wat in de handleidingen van GeoWorks Ensemble 2.0 gebladerd) en had ik het idee om de boel eens te installeren onder een virtuele machine onder VMWare (dat nu overigens gratis is).

Volg de Gentse Feesten online!

|

Ik heb het vandaag pas vernomen van de zanger van Lalalover tijdens een optreden: maar blijkbaar kun je de Gentse Feesten zowel Pole Pole als Boomtown live volgen via Internet!

Mensen die Windows gebruiken kunnen gewoon op de links klikken, voor mensen die Linux draaien zijn hier de URLs (gebruik Kaffeine, Xine, en download van ergens de nodige codec voor Windows Media wmvdmod.dll en zet het op de voorgeconfigureerde plaats gedefinieerd in de Kaffeine settings):

Open Source bevat ECHT minder bugs dan commerciele software

|

Het wordt vaak beweerd, maar hier heb je ook eens een onafhankelijk oordeel over de kwaliteit ("bugvrij" zijn) van open source programma's: "in general, the analysis showed that open source applications have lower defect rates than proprietary software applications."

De uitspraak komt na een audit van 32 van de meest gebruikte open source programma's, waaronder KDE, Gnome, Apache en PHP, door "Coverity" - een commercieel broncode-analyseprogramma.

Dit gebeurde bovendien in het kader van een project om open source software kwaliteit na te kijken, en dit gesponsord door de U.S. Department of Homeland Security. Het is voor mij een beetje opvallend gezien de stopzetting van de geldstroom richting het superveilige OpenBSD operating systeem enkele jaren geleden door DARPA (U.S. Department of Defense) na wat uitlatingen van de oprichter ervan over het Amerikaans buitenlands beleid.

Inhoud syndiceren