Links

Automotive Design - Ferrari 512 Modulo Story

| | | | | |

Wow, dit is iets dat me terugbrengt naar mijn jonge jaren toen ik ervan droomde auto ontwerper te worden, en me inspireerde in de vooruitstrevende ontwerpen van  Pininfarina, Italdesign, IDEA institute, Bertone. Er is ongetwijfeld nog veel moois te zien op carbodydesign.com (waaronder allerlei Concept Cars), maar laten we alvast beginnen met de Ferrari 512 Modulo concept car uit 1970, nog voor ik geboren was dus :-)

En een beetje in dezelfde lijn, een artikeltje "niets is wat het lijkt" over hoe een afgekeurd ontwerp (bijvoorbeeld een Volvo van een Italiaanse designer) bij een andere fabrikant opduikt en nog een succesvol leven leidt (ta-daah, de Citroen BX!)

The Hip Hop Generation in Africa: Ghana & Ivory Coast on Afropop Worldwide

|
Je moet er achter graven op de Afropop website, maar er zijn enkele leuke streams te beluisteren, zoals deze Hip Deep edition van Afropop Worldwide over The Hip Hop Generation in west afrika. Een aanrader voor fans van deze soort muziek... De uitzending duurt net geen uur, en gaat van hiphop naar reggae, zouglou en coupé decalé, van Ivoorkust en Ghana naar Congo. Great stuff!

RouteYou

|

Via RouteYou kun je ook (fiets)routes plannen en opslaan. Als je een GPS hebt zou je ze zelfs kunnen downloaden. Aanmaken van een route gaat via Google Maps; het is in het begin wat wennen om er een te creeeren, maar het lukt uiteindelijk wel - de site helpt je met zoeken naar de ideale route tussen A en B. RouteYou weet wel niets van de fietsknooppunten, maar het geeft je wel een mogelijkheid de mooiste weg te zoeken tussen A en B (op basis van wat onbekende parameters).

Fietsnet: de Routeplanner voor Fietsers!

|

Ik had beloofd eens een link te zetten naar deze handige site, waarmee je je eigen fietsroute kunt voorbereiden via het bekende fietsknoppuntennetwerk. Niet veel meer dan een opsomming van knooppunten, maar wel handig! De omgeving Scheldeland (ten oosten van Gent naar Antwerpen) ontbreekt op dit moment wel, maar de fysieke kaart van Tourisme Oost Vlaanderen is volgens mij ook nog niet zo lang uit. Momenteel zitten ze aan 9237 kilometer in 3228 trajecten.

Vlaams meldpunt fietspaden

|

"Via dit meldpunt kan u knelpunten voor fietsers signaleren aan de bevoegde wegbeheerder (gemeente, provincie, gewest, ...) in Vlaanderen.

Het is vooral bedoeld om een abnormale toestand te melden, die een echt gevaar inhoudt voor de fietsers en die een dringende tussenkomst van de wegbeheerder vereist. Het meldpunt is niet bedoeld om algemene klachten te formuleren (bv. 'fietspaden ontbreken' of 'auto's rijden te snel')."

FreeRice

|

"What if just knowing what a word meant could help feed hungry people around the world? Well, at FreeRice ( www.freerice.com ) it does."

Speel het eens; het past zich ook aan aan hoe je doet op vorige woorden, op den duur heb je het gevoel dat je enkel nog berekende gokken zit te maken (op basis van gelijkenis met andere woorden, andere talen). Ik was vergeten dat de Engelse taal zoveel bizarre, ondergebruikte; woorden had! Enfin; ik geraakte zelf rond niveau 38-39, maar er zouden 50 niveau's zijn.

The mathematics of European voting rights

|
Amaai, iedere krant heeft het over de hetze om stemrechten die momenteel gaande is onder de Europese staatshoofden. Probeer eens te zoeken waar het eigenlijk om gaat - iedereen heeft het over vetorechten en dat Polen er alleen voor staat. Dit artikel toont aan dat het Poolse standpunt helemaal zo gek nog niet is.

CalabashMusic - online wereldmuziek winkel!

|

Via TropiCalidad ben ik toch wel terechtgekomen op de winkel waar ik al jaren naar zoek, zeker? Calabash is een "fair trade" muziekwinkel waar je allerlei muziek kunt vinden die anders gewoonweg niet meer te vinden is: "fair trade" want de artiest deelt flink mee in de winst, en jij krijgt DRM-vrije muziekdownloads (MP3, maar ze werken aan de open source Ogg Vorbis downloads zeggen ze). Waarom is dat belangrijk? Wel je mag je muziek weliswaar ook niet weggeven of P2P'en, maar ze leggen je tenminste geen technische beperkingen op waardoor je geen backups kunt maken, of de muziek niet "compatibel" zou zijn met je favoriete media-speler. Gewoon, zuivere MP3 files, volledig legaal.

Wereldmuziekliefhebbers op Tropicalidad.be

|

Als liefhebber van wereldmuziek, hier een link naar tropicalidad.be, "een weblog van wereldmuziekliefhebbers die hun kijk op concerten, festivals, CD's, nieuws, ... de wereld in sturen." Ook erg handig, hun TropiCalidad Agenda van concerten de komende maand :-)

Gisteren in de Handelsbeurs (aan de Kouter) naar een dubbelconcert van The Internationals en Think of One gaan kijken. The Internationals kende ik van op de radio (een liedje maar eigenlijk, "33"), en stelden niet teleur - swoele, energieke ska. Je kunt op hun website ook luisteren.

De Loesje top 100 aller tijden

|
Leven is meervoud van lef
In Nederland zie je de Loesje "posters" al jaren hangen, blijkbaar begint het in Vlaanderen ook stilaan. Soms grappig, soms met een hoog BZN -gehalte maar ik vind het wel altijd leuk om er onverwacht een tegen te komen.
Inhoud syndiceren